2012-05-21, 7 år sedan

Svenska tränare i Texas!

Svenska tränare i Texas!

Vi rör oss vidare i Staterna på vår jakt efter svenska tränare verksamma utanför de svenska riksgränserna. Färden går nu bort från Kalifornien. Anhalt: Houston, Texas.

Av: Linus Eriksson

 

Här hittar vi Ville Jansson, som jobbar för en klubb vid namn Galleria Tennis and Athletic Club. En klubb som hos det svenska folket troligtvis mest är känd för att även inhysa Nicklas Kroon och Peter Lundgren i tränarstaben.

-          Det är mycket roligt at jobba ihop med gamla vänner, säger Ville glatt.

Ville har arbetat här sedan januari 2007. Innan han nådde Houston har han även varit verksam i Austin, Texas och Rancho Mirage, Kalifornien.

Ursprungligen är Ville från Timrå där han föddes 1965, men uppväxt i Värnamo dit flyttlasset gick i tidig ålder.

 

Ville har likt många andra svenska tränare utomlands aldrig riktigt arbetat i Sverige, förutom under korta perioder. Han studerade på college i USA (där han träffade sin fru) efter sin svenska gymnasieutbildning, och efter college spelade han enligt honom själv ”lite på touren” (högsta ranking 243, vilket hade räckt för att vara ankare i det svenska DC-laget idag). När han valde att avsluta sin egen karriär slog han sig ner i Texas innan det alltså blev en sväng till Kalifornien och därefter tillbaka till Texas.

 

I Houston trivs han mer än väl på tennisklubben han arbetar för tillfället. Klubben hyser medlemmar med rötter från världens alla hörn och man har en kompetent tränarstab som arbetar ihop. Det negativa som finns är detsamma som i de flesta amerikanska klubba och industrier, att ekonomin har varit tuff de sista fem åren.

-          Jag har aldrig haft något längre jobb i Sverige, men i klubben jag arbetar på nu är medlemmarna mycket för bra service, säger Ville.

 

Ville följer den svenska tennisen så gott det går genom kontakter med gamla kompisar. Han säger att han absolut kan tänka sig att flytta hem och arbeta i en svensk klubb igen, även om det inte sker inom den närmsta tiden.

-          Tennisen är en global sport med ett gemensamt samhälle i sig. Det spelar ingen roll om man arbetar med svenska eller utländska spelare, man vill allas bästa.

Så tills vidare kör han vidare ihop med sina svenska kollegor i Houston, Texas!

Linus Eriksson

Dela "Svenska tränare i Texas!" via

Inga kommentarer ännu

Lämna svar

Mer Klubbreportage
2014-12-08

Fair Play knep SM guldet

Fair Play knep SM guldet  Tredje gången gillt för Fair Plays damlag. Efter två raka finalförluster kunde Malmöklubben spela hem ett välförtjänt guld genom att ...

2013-12-15

SM guldet till Fair Play

SM guldet till Fair PlayRutinerade Andreas Vinciguerra visade sitt Fair Play TK vägen till ännu en seger i Lag-SM när hemmalaget besegrade Upsala TK ...

2012-05-21

10 år i Norge

10 år i NorgeTennisPlus har redan träffat Fredrik Lovén i Hemings Tennisklubb i Norge. Nu är det dags att träffa en annan svensk ...